Απομυθοποίηση των Σεξουαλικών Ισχυρισμών εναντίον του Ασάνζ στη Σουηδία

Αρχική δημοσίευση στις  2 Ιουνίου 2019  Από AngelFox

Γιατί δεν  πιστεύω αυτούς τους ισχυρισμούς τόσο απόλυτα, όταν είμαι εγώ η ίδια θύμα βιασμού; Υπάρχουν πάρα πολλά γεγονότα που δείχνουν ότι είναι στημένο, πάρα πολλά σημάδια ότι η Άννα Αρντίν ήταν μία ζηλιάρα ερωτική σύντροφος του Ασάνζ που αναζητούσε εκδίκηση. Πιστεύω ότι ο Ασάνζ έχει στοχοποιηθεί.

Οι ισχυρισμοί φαίνεται να περιστρέφονται γύρω από την έλλειψη χρήσης προφυλακτικού και από ένα κατεστραμμένο προφυλακτικό, όχι εάν υπήρξε συναίνεση. Ας συζητήσουμε τι είναι βιασμός αρχικά, επειδή το πραγματικό ερώτημα είναι, εξανάγκασε ο Ασάνζ  αυτά τα κορίτσια με οποιοδήποτε τρόπο να έχουν σεξουαλική επαφή μαζί του χωρίς προφύλαξη;

Σύμφωνα με έναν επικαιροποιημένο ορισμό του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης (που φαίνεται εδώ):

«Η διείσδυση, ανεξάρτητα από το πόσο ανεπαίσθητη, του κόλπου ή του πρωκτού με οποιοδήποτε μέρος του σώματος ή αντικείμενο, ή η στοματική διείσδυση από ένα σεξουαλικό όργανο άλλου ατόμου χωρίς τη συγκατάθεση του θύματος».

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η Σοφία Γουίλεν δεν ήταν αρκετά ξύπνια όταν ο Ασάνζ προσπάθησε να κάνει σεξ μαζί της για δεύτερη φορά. Στη Σουηδία, η σεξουαλική επαφή με ένα άτομο δεν έχει τις αισθήσεις του θεωρείται βιασμός. ( Κάθε άνδρας που είχε σχέση είναι τότε ένοχος βιασμού ). Ωστόσο, διείσδυσε μόνο αφού μίλησαν. Ο Ασάνζ λέει ότι ήταν ξύπνια. Η Γουίλεν αρνήθηκε να υπογράψει σε οποιαδήποτε έγγραφο ότι τη βίασε. Στην πραγματικότητα, είπε ότι αισθάνθηκε την αστυνομία σαν οδοστρωτήρα απέναντί της. Το μόνο που ήθελε ήταν να ελεγχθεί ο ασάνζ για ΣΜΝ(Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα).

Σύμφωνα με ένα εξαιρετικό άρθρο που έγραψε ο Κρέγκ Μάρρεϊ εδώ:

20 Αυγούστου: Όταν η Σοφία Γουίλεν έρχεται σε επαφή μαζί της για να αναφέρει ότι ανησυχεί για ΣΜΝ,  συμπεριλαμβανόμενου του HIV, μετά από σεξ χωρίς προφυλάξεις με τον Τζούλιαν, η Άννα την πηγαίνει  να δει τον φίλο της, σύντροφο μέλος των  Σοσιαλδημοκρατών, πρώην συνεργάτη στο ίδιο ψηφοδέλτιο σε εκλογές  Συμβουλίου, και  ακτιβιστή φεμινιστή αστυνομικό,  Irmeli Krans . [5] Η Anna Ardin λέει στη Γουίλεν ότι η αστυνομία μπορεί να αναγκάσει τον Ασάνζ να κάνει εξέταση για HIV. Η Αρντίν παρίσταται σε ολόκληρη τη μη καταγεγραμμένη – κατά παράβαση της διαδικασίας – αστυνομική συνέντευξη της Γουίλεν . Ο Κρανς ετοιμάζει μια δήλωση  που κατηγορεί τον Ασάνζ για βιασμό. Η Γουίλεν αρνείται να την υπογράψει.

Έχω αρκετές ερωτήσεις για την Άννα Αρντίν όσον αφορά την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση.

  • Σαν θύμα βιασμού εγώ η ίδια, μετά το γεγονός δε θα εμφανιζόμουν ποτέ με τον βιαστή μου. Επομένως, αν σε κακοποίησε ο Ασάνζ , γιατί πέρασες τις επόμενες μέρες αφήνοντάς τον να κοιμηθεί στο κρεβάτι σου, οργάνωσες ένα πάρτι γι ‘αυτόν και βρέθηκες σε δημόσια θέα μαζί του; Η ντροπή που συνοδεύει μια κακοποίηση θα έκανε τον καθένα να μισεί το βιαστή του και να τον αποφεύγει. Αφού σου επιτέθηκε, γιατί συνέχισες  να του επιτρέπεις να μένει στο διαμέρισμά σου;
  • Γιατί δεν προειδοποίησες τη Σοφία Γουίλεν για το ενδεχόμενο κακοποίησης; Θα ήθελα κάποιος που σκοπεύει να κάνει σεξ με το βιαστή μου να ξέρει τι συνέβη και να τον προειδοποιήσω.
  • Γιατί δεν ανάφερες σε κανέναν απολύτως την επίθεση; Αντ ‘αυτού, καυχιόσουν ότι είστε παρέα
  • Γιατί παραποίησες τα αποδεικτικά στοιχεία δίνοντας στην αστυνομία ένα αχρησιμοποίητο τρύπιο προφυλακτικό που δεν είχε κανένα στοιχείο DNΑ; Εκτός αυτού, αν είχε χρησιμοποιηθεί, γιατί να κρατήσεις ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό;

Κάποιοι διαδίδουν φήμες ότι η Άννα Άρντιν είχε διασυνδέσεις με τη CIA, το οποίο είναι πάντοτε δυνατόν σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του συνόλου της υπόθεσης Ασάνζ, η Αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποίησε κάθε πιθανή οδό για να συλλάβει  τον ιδρυτή του Wikileaks. Απλώς δεν μπορώ να φανταστώ κανένα να συνεχίζει να περνάει χρόνο με τον άνθρωπο που τον κακοποίησε. Μπορείς εσύ?
Φωτογραφία του Aσάνζ με την Άννα Άρντιν μετά από τους ισχυρισμούς της περί κακοποίησης εκ μέρους του..

Η Άρντιν όχι μόνο είπε ψέματα, αλλά κατάστρεψε τη ζωή ενός από τους σημαντικότερους ανθρώπους της εποχής μας. Παρακολουθούσε καθώς ο Ασάνζ εξασθενούσε για 7 χρόνια στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, ενώ η υγεία του επιδεινώνονταν, βασανίζονταν και κακοποιούνταν, και δεν είπε τίποτα. Έχει επιτρέψει στον κόσμο να συκοφαντεί αυτόν τον άνθρωπο με χαρακτηρισμούς όπως “βιαστής” και συνεχίζει τη ζωή της. Η τελευταία μου ερώτηση στην Άρντιν είναι αυτή, πώς μπορείς να ζεις με τον εαυτό σου;!;

Τα αποδεικτικά στοιχεία, σε αυτή την περίπτωση, είναι τόσο αδύναμα και ψεύτικα. Πώς μπορεί η Σουηδική κυβέρνηση να σκεφτεί ακόμη και την επανεξέτασή της είναι πέρα ​​από την κατανόησή μου, εκτός αν εξαναγκαστεί. Ο Ασάνζ έχει αρνηθεί πάντα τους ισχυρισμούς. Αν θέλετε να διαβάσετε τη μαρτυρία του, μεταβείτε στο https://justice4assange.com/Assange-Testimony.html .

Οι ιστορίες του Ασάνζ και της Άρντιν δεν συμπίπτουν. Ωστόσο, οι αποδείξεις έρχονται από την εμπειρία. Η Άρντιν έγραφε επανειλημμένα μηνύματα μετά από την υποτιθέμενη κακοποίηση της, σαν να μη συνέβη τίποτα, σε σημείο που να καυχιέται που είναι μαζί του. Η κατάθεσή της είναι γεμάτη ψεύδη και εμπλέκει είτε μία ζηλιάρα ερωμένη είτε έναν πράκτορα της CIA για να παγιδεύσει τον Ασάνζ . Επίσης, σύμφωνα με το justice4assange.com:

Τα Γεγονότα

Υπάρχει ευρέως διαδεδομένη παραπληροφόρηση από τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις καταγγελίες κατά του Τζούλιαν Ασάνζ στη Σουηδία το 2010. Ορίστε τα γεγονότα:

Πρώτον , ο Ασάνζ ήταν πάντα πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις των Σουηδικών αρχών και επανειλημμένα προσφέρθηκε να το πράξει, για πάνω από έξι χρόνια. Ο ευρέως διαδεδομένος ισχυρισμός των μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι ο Ασάνζ “απέφυγε” τη Σουηδική ανάκριση είναι ψευδής. Ήταν ο Σουηδός εισαγγελέας που για χρόνια αρνούταν να ανακρίνει τον Ασάνζ στην πρεσβεία του Εκουαδόρ: το έπραξαν μόνο το Νοέμβριο του 2016, αφού τα Σουηδικά δικαστήρια ανάγκασαν τον εισαγγελέα να ταξιδέψει στο Λονδίνο. Η Σουηδία εγκατέλειψε την έρευνα έξι μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2017.

Δεύτερον , ο Ασάνζ ζήτησε άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού το 2012 για να αποφύγει την περαιτέρω έκδοση στις ΗΠΑ – όχι για να αποφύγει την έκδοση στη Σουηδία ή για να αρνηθεί να αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς της Σουηδίας. Ο Ασάνζ θα είχε αποδεχθεί την έκδοση στη Σουηδία εάν αυτή είχε παράσχει τη διαβεβαίωση ότι δεν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ (όπως επίσης προέτρεψε η Διεθνής Αμνηστία τότε) – αλλά τόσο η Σουηδία όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο αρνήθηκαν να προσφέρουν τη διαβεβαίωση ότι δεν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Τρίτον , η Σουηδία θέλησε να αποσύρει το ένταλμα σύλληψης για τον Ασάνζ το 2013. Ήταν η Βρετανική κυβέρνηση που επέμενε η υπόθεση εναντίον του να συνεχιστεί. Αυτό επιβεβαιώνεται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κυκλοφόρησαν στο πλαίσιο δικαστικής διεκδίκησης που ακολούθησε μια αίτηση σχετική με το Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης. Οι εισαγγελείς του Ηνωμένου Βασιλείου παραδέχθηκαν ότι διέγραψαν σημαντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συμμετείχαν σε περίπλοκες προσπάθειες απόκρυψης της αλληλογραφίας από το δημόσιο αρχείο. Πράγματι, ο δικηγόρος της Εισαγγελικής Υπηρεσίας του Στέμματος ενημέρωσε τους Σουηδούς τον Ιανουάριο του 2011 να μην επισκέπτονται το Λονδίνο για να πάρουν συνέντευξη από τον Ασάνζ. Μια συνέντευξη εκείνη την εποχή θα μπορούσε να είχε εμποδίσει την μακρόχρονη αποχή της πρεσβείας.

Τέταρτον , παρά τις διαδιδόμενες ψευδείς αναφορές, ο Ασάνζ δεν κατηγορήθηκε ποτέ για τίποτα σχετικό με τους ισχυρισμούς της Σουηδίας. Αυτά έφθασαν μόνο ως το επίπεδοΣμιας «προκαταρκτικής έρευνας». Η Σουηδική εισαγγελία ανέκρινε τον Ασάνζ σε δύο ξεχωριστές περιστάσεις, το 2010 και το 2016. Αυτός υποστήριξε με συνέπεια την αθωότητά του .

Πέμπτον , παραλείπεται σχεδόν εντελώς από τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης το γεγονός ότι η αρχική Σουηδική προκαταρκτική έρευνα εγκαταλείφθηκε το 2010, όταν ο γενικός εισαγγελέας της Στοκχόλμης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «τα αποδεικτικά στοιχεία δεν αποκάλυψαν κανένα στοιχείο βιασμού» και ότι «δεν υπήρξε κανένα έγκλημα». Στα γραπτά μηνύματα μεταξύ των δύο γυναικών, τα οποία αργότερα αποκαλύφθηκαν, δεν υπάρχουν παράπονα για βιασμό. Αντίθετα, δείχνουν ότι οι γυναίκες «δεν ήθελαν να ασκήσουν κατηγορίες κατά του Τζ.Α., αλλά ότι η αστυνομία είχε την προδιάθεση να πιαστεί από κάτι εναντίον του» και ότι  αυτές«ήθελαν μόνο να κάνει εξετάσεις». Κάποιος έγραψε ότι «ήταν η αστυνομία που επινόησε τις κατηγορίες» και είπε σε φίλο ότι αισθάνθηκε ότι είχε “περάσει η αστυνομία και άλλοι γύρω της σαν οδοστρωτήρας από πάνω της”.

Έκτο, ο Ασάνζ έφυγε από τη Σουηδία όταν του είπε ο εισαγγελέας ότι ήταν ελεύθερος να φύγει καθώς δεν απαιτούνταν η ανάκριση του. Ο Ασάνζ είχε μείνει στη Σουηδία για πέντε εβδομάδες. Αφού έφυγε, η Ιντερπόλ εξέδωσε απροσδόκητα  Κόκκινο Ένταλμα για τον Aσάνζ , που συνήθως προορίζεται για τρομοκράτες και επικίνδυνους εγκληματίες – προκαλώντας ανησυχίες ότι δεν επρόκειτο μόνο για σεξουαλικές κατηγορίες.

Έβδομο, η έρευνα της Σουηδίας έχει πλέον κλείσει τελείως. Αρχειοθετήθηκε για έξι χρόνια, την περίοδο 2010-2016, όταν η Σουηδή εισαγγελέας αρνήθηκε να ανακρίνει τον Ασάνζ στο Λονδίνο. Το Εφετείο της Σουηδίας έκρινε ότι η εισαγγελέας είχε παραβιάσει το καθήκον της διότι μια προκαταρκτική έρευνα είτε πρέπει να είναι ανοιχτή, ενεργή και να οδηγεί σε κατηγορία, είτε κλειστή – δεν υπάρχει ενδιάμεση φάση. Η Ομάδα Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών για την αυθαίρετη κράτηση κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι η αδράνεια του εισαγγελέα είχε ως αποτέλεσμα η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο να παραβιάζουν τις διεθνείς δεσμεύσεις.

Όγδοο , δεν υπήρχε κανένα τεχνικό εμπόδιο για την εισαγγελέα να προχωρήσει στην άσκηση δίωξης στον Ασάνζ μετά την ανάκρισή του στην πρεσβεία του Εκουαδόρ. Στις αρχές του 2017, οι δικηγόροι του Ασάνζ ζήτησαν από ένα Σουηδικό δικαστήριο να αναγκάσει την εισαγγελέα είτε να ασκήσει κατηγορίες κατά του Aσάνζ ή να αποσύρει το ένταλμα σύλληψης. Η εισαγγελέας έκλεισε την έρευνα το Μάιο του 2017 χωρίς να προσπαθήσει να ασκήσει δίωξη εναντίον του.

Από τη σύλληψή του στις 11 Απριλίου 2019, ασκήθηκε σημαντική πολιτική πίεση στη Σουηδία για να ανοίξει πάλι την υπόθεση. Θεωρητικά, κάθε  έρευνα που έχει κλείσει μπορεί να ξανανοίξει μέχρι την καθορισμένη παραγραφή της – τον Αύγουστο του 2020 στην περίπτωση αυτή. Αυτές οι φωνές χρησιμεύουν στο να  μετατοπιστεί το κρίσιμο ζήτημα της επικείμενης έκδοσης του Ασάνζ στις ΗΠΑ πάνω από τις δημοσιεύσεις του Wikileaks (είτε από το Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Σουηδία). Επίσης «θολώνουν» κρίσιμα γεγονότα, όπως το γεγονός ότι οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας εμπόδισαν ενεργά τον Ασάνζ να απαντήσει στους ισχυρισμούς, το οποίο αντιβαίνει στις βασικές αρχές της διαδικασίας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι επανεξεταζόμενες Σουηδικές καταγγελίες του Σεπτέμβριου του 2010 εμφανίστηκαν όταν το WikiLeaks δημοσίευσε το σχετικό με το  Ιράκ βίντεο «Collateral Murder» τον Απρίλιο του 2010 και τα Αρχεία Πολέμου του Αφγανιστάν, τον Ιούλιο του 2010. Στην πραγματικότητα, το Ανώτερο Δικαστήριο των ΗΠΑ άρχισε ήδη τις διαδικασίες κατά του Ασάνζ τον Ιούνιο του 2010 και από τον Ιούλιο, οι ΗΠΑ περιέγραφαν δημοσίως το WikiLeaks ως μια “πολύ πραγματική και πιθανή απειλή”. Ο Τσαρλς Γκλας του Intercept, δήλωσε ότι «Πηγές από τη Σουηδική υπηρεσία πληροφοριών μου είπαν τότε ότι πίστευαν πως οι ΗΠΑ ενθάρρυναν τη Σουηδία να συνεχίσει την υπόθεση ». Άλλες πληροφορίες μόλις λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι Σουηδικές καταγγελίες δείχνουν ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενθάρρυνε τους συμμάχους τους να κινήσουν διώξεις κατά του Ασάνζ . Το να αγνοούνται όλα αυτά, όπως συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό στα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης, σημαίνει ότι αγνοείται το ευρύτερο ζωτικό πλαίσιο.

Τον Δεκέμβριο του 2018 , η Ομάδα Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών για την Αυθαίρετη Κράτηση μαζί με τον Ειδικό Εισηγητή του ΟΗΕ για την Κατάσταση των Υπερασπιστών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επανέλαβαν τη διαπίστωσή τους του 2016 και προέτρεψαν στην επείγουσα αποκατάσταση της ελευθερίας του Ασάνζ . Ο Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για την Προστασία της Ιδιωτικής Ζωής και ο Ειδικός Εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για τα Βασανιστήρια εξετάζουν αυτή την περίοδο την υπόθεση του Ασάνζ .

Δε θα μου προκαλούσε έκπληξη να διαπιστώσω ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξανάγκασε τη Σουηδία να ξανανοίξει την υπόθεση. Έχουν ήδη δωροδοκήσει το Εκουαδόρ να τον εκδιώξει, γιατί να μην έκαναν προσφορές και στη Σουηδία για να ξανανοίξει τους ισχυρισμούς κατά του Ασάνζ ; Το γεγονός είναι ότι εάν η Βρετανική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να τον εκδώσει στη Σουηδία αλλά όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Σουηδία θα το κάνει. Επίσης, σύμφωνα με αυτό το e-mail του Stratfor που βρέθηκε στο wikileaks.org και παρατίθεται παρακάτω, η πρόθεσή τους είναι να τον στείλουν σε πολλές χώρες για να αντιμετωπίσει κατηγορίες όταν θα πέσει στα χέρια τους.

Αν παρακολουθήσετε τις αναρίθμητες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου ως αναφορά τον Ασάνζ από το Εκουαδόρ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία, δεν θα είναι καθόλου έκπληξη να πιστέψετε ότι αυτή είναι η πρόθεσή τους. Δεν μπορώ να βρω ούτε ένα λόγο για να πιστέψω ότι οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί. Τα μόνα στοιχεία που έχω βρει είναι ότι αυτό ήταν ένα παράδειγμα ενοχοποίησης. Φαίνεται, από πολιτική άποψη, ότι είναι σχεδόν ρουτίνα να κατηγορείται κάποιος για βιασμό όταν δεν αρέσει στην αντιπολίτευση ο αντίπαλός της. Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ένας αθώος άνθρωπος. Η Άννα Άρντιν , ωστόσο, είναι ένοχη για συνέργεια σε βασανιστήρια, μαρτύριο και παράνομη κράτηση για 7 χρόνια ενός εκδότη και δημοσιογράφου. Είναι επίσης ένοχη για την καταστροφή της ψυχικής και σωματικής υγείας του Ασάνζ .

Δεν μπορούμε να στηριχθούμε στα Σουηδικά δικαστήρια για να αποφασιστεί αυτό καθώς είναι μεροληπτικά και οι ακροάσεις των δικαστηρίων εκεί παραμένουν μυστικές. Το μόνο μέρος των διαδικασιών που γίνονται δημόσια είναι οι κατηγορίες και η ετυμηγορία. Ο Ασάνζ δεν μπορεί να εκδοθεί στη Σουηδία για περισσότερους από έναν λόγους. Θα βρεθεί ένοχος ανεξάρτητα από τις αποδείξεις και στη συνέχεια θα εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 170 ετών σύμφωνα με το Νόμο περί Κατασκοπείας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να σωπάσει για πάντα. Υπεραπίστηκε τους αθώους, ενώ οι ένοχοι είναι ελεύθεροι. Εκπαίδευσε την κοινωνία. Δεν του αξίζει να τιμωρηθεί για την αλήθεια.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: