Υπεράσπιση του κράτους δικαίου

Δήλωση τoυ Πιερ Βιρτζίλιο Ντάστολι, γραμματέα του Movimento Europeo (Μοβιμέντο Εουρωπαίο) για την υπεράσπιση του Κράτους Δικαίου: “Λοιπόν, τρία στοιχεία: πρώτο, μια συνταγματική διαδικασία, δεύτερο, μια πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο που να υποστηρίζει μια πολιτική Επιτροπή, τρίτο, σεβασμός του Κράτους Δικαίου”.

Το σχετικό απόσπασμα.

https://angelof-truth.com/2019/06/30/the-laws-surrounding-assange-being-broken-currently/


Οι νόμοι που αφορούν τον Ασάνζ έχουν παραβιαστεί επί του παρόντος

Υπάρχουν τόσοι πολλοί παραβιασμένοι τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και από τις ΗΠΑ σε αυτή την περίπτωση, που είναι δύσκολο να τους απαριθμήσουμε όλους. Ορισμένοι περιλαμβάνουν παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξαναγκασμό ξένων κυβερνήσεων, διώξεις, συκοφαντία και δυσφήμηση. Αυτό για να αναφέρουμε μερικούς.

Σε ένα tweet από τον @NilsMelzer , αναφέρει τα εξής

Η UNCAT που αναφέρει είναι η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών Κατά των βασανιστηρίων. Το άρθρο στο οποίο αναφέρεται λέει τα εξής:

Άρθρο 3

 1. Κανένα Κράτος Μέλος δεν πρέπει να απομακρύνει, να επιστρέψει (“refouler”) ή να εκδίδει ένα άτομο σε άλλο Κράτος όπου υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι θα κινδύνευε να υποστεί βασανιστήρια.
 2. Για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν τέτοιες υπόνοιες, οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να λάβουν υπόψη όλους τους σχετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβάνοντας, κατά περίπτωση, την ύπαρξη στο αναφερόμενο Κράτος, ενός σταθερού προτύπου ευρέων, καταφανών ή μαζικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε ένα άρθρο που υπάρχει εδώ :

Με την επικύρωση της Σύμβασης κατά των Βασανιστηρίων ( CAT ) το 1988, το Ηνωμένο Βασίλειο συμφωνεί να αποτρέψει πράξεις βασανισμού σε σχέση με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν:

 • επιστροφή, απέλαση ή έκδοση κάποιου σε μια άλλη χώρα όπου υπάρχουν πραγματικοί λόγοι να πιστεύει ότι αυτός/ή θα αντιμετωπίσει βασανιστήρια
 • σύλληψη, κράτηση και φυλάκιση
 • ανάκριση
 • την εκπαίδευση των αστυνομικών (πολιτικών ή στρατιωτικών), του ιατρικού προσωπικού, των δημοσίων υπαλλήλων και κάθε άλλου που ενδέχεται να συμμετέχει στη σύλληψη, κράτηση και ανάκριση ενός ατόμου

Αφού μελέτησα αυτό το θέμα συμπεραίνω ότι είναι παράνομο το ότι ο Ασάνζ είναι προς το παρόν φυλακισμένος για παραβίαση εγγύησης επειδή ζήτησε άσυλο,. Είναι ξεκάθαρα αληθές ότι θα υποβληθεί σε βασανιστήρια στις ΗΠΑ, όχι μόνο λόγω των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Stratfor(δείτε παρακάτω), αλλά λόγω αυτών που έκαναν στη Mάννινγκ. Η Τσέλσι υποβλήθηκε σε απομόνωση και ψυχολογικά βασανιστήρια, συμπεριλαμβανομένου, αλλά χωρίς να περιορίζεται σε αυτό, να την περιφέρουν μπροστά από το στράτευμα γυμνή.

( Το Stratfor είναι μια πλατφόρμα Αμερικανικής γεωπολιτικής υπηρεσίας πληροφοριών  και  εκδότης που ιδρύθηκε το 1996 στο Austin του Τέξας από τον Τζωρτζ Φρήντμαν, ο οποίος ήταν πρόεδρος της εταιρείας. Ο Τσιπ Χάρμον διορίστηκε πρόεδρος τον Φεβρουάριο του 2018. Ο Φρεντ Μπάρτον είναι ο επικεφαλής ασφαλείας του Stratfor ).

Στις αρχές του 2011 ο Φρεντ Μπάρτον αποκάλυψε σε εσωτερική αλληλογραφία του Stratfor ότι ένα μυστικό Μεγάλο Δικαστήριο είχε ήδη εκδώσει ένα κλειστό κατηγορητήριο για τον Ασάνζ:. «Όχι προς Δημοσίευση. Έχουμε ένα κλειστό κατηγορητήριο. Παρακαλώ προστατέψτε.» Σύμφωνα με τον Burton: « Ο Ασάνζ θα γίνει ωραία νύφη στη φυλακή. Αχρηστέψτε τον τρομοκράτη. Θα τρώει γατοτροφή για πάντα. ”

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, μετά την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ από μια φυλακή του Λονδίνου όπου είχε προφυλακισθεί ως αποτέλεσμα εντάλματος σύλληψης ενός Σουηδού εισαγγελέα, ο Φρεντ Μπάρτον δήλωσε στο Sky News ότι “η έκδοση στις ΗΠΑ είναι όλο και πιο πιθανή”.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Φρεντ Μπάρτον αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την ίδια αντιτρομοκρατική στρατηγική εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ και του Wikileaks με αυτή εναντίον της Αλ-Κάιντα. « Μπλοκάρετε τη χρηματοδότηση. Παρακολουθήστε τις υποδομές του. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση και την αποδόμηση του Wiki είναι τα ίδια που χρησιμοποιούνται για τη διάλυση και την παρακολούθηση της αΚ(αλ-Κάιντα).  Ευχαριστήστε τον κ . Τσένε’ι’ και τον 43 (Τζορτζ Μπους, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ) . Ο Μεγάλος Αδελφός εξουσιάζει το φιλελεύθερο τρομοκρατικό κώλο του . ”

Δέκα ημέρες αφού η CIA φέρεται να δολοφόνησε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Μπάρτον γράφει σε ένα e-mail που στάλθηκε στη λίστα «ασφαλών επαφών» του Stratfor, ότι μπορεί να έχει πρόσβαση στα «κατασχεθέντα υλικά από το καταφύγιο του ΟΜΛ(Oσάμα Μπιν Λάντεν) .»

Ο Μπάρτον δηλώνει: «Το να ξετρυπώσουμε τους συνεργάτες[του Τζούλιαν Ασάνζ]είναι επίσης σημαντικό. Μάθετε ποιοι άλλοι δυσαρεστημένοι απατεώνες υπάρχουν μέσα στο κόλπο. Συγκεντρώστε τους. Μεταφέρετε τον από χώρα σε χώρα για να αντιμετωπίσει διάφορες κατηγορίες για τα επόμενα 25 χρόνια. Αλλά κατασχέστε ό,τι κατέχει αυτός και η οικογένειά του, συμπεριλαμβάνοντας  κάθε άτομο που συνδέεται με το Wiki. »

Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου υπέρ της έκδοσης θα παραβίαζε το διεθνές δίκαιο καθώς και το δικό του. Ο Υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Σαχίντ Ζαβίντ είναι πεπεισμένος ότι ο Aσάνζ δε θα αντιμετωπίσει ούτε θανατική ποινή ούτε βασανιστήρια υπογράφοντας το ένταλμα έκδοσης που έθεσαν ενώπιόν του οι Ηνωμένες Πολιτείες. (Δεν βλέπει λοιπόν κανένα πρόβλημα στο να εκδοθεί).

Είναι επίσης το γεγονός ότι η έκδοση του Ασάνζ έχει πολιτικά κίνητρα και σχετίζεται με στρατιωτικά ζητήματα. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να λάβει υπόψη εάν ο Τζούλιαν πρόκειται να λάβει μια δίκαιη απόφαση. Για παράδειγμα:

 • Η πνευματική και σωματική ευεξία του. Είναι καν ο Τζούλιαν αρκετά υγιής για να αντιμετωπίσει την έκδοση.
 •  Το πέρασμα του χρόνου:  πέρασε πάρα πολύς χρόνος από την υποτιθέμενη παράβαση
 •  Εξωτερικά ζητήματα: πολιτικά κίνητρα. Οι ΗΠΑ έχουν ένα επιπλέον κίνητρο
 •  Θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων: όχι μόνο βασανιστήρια
 • Ελευθερία Έκφρασης και Ελευθερία του Τύπου: Η σύλληψη και η έκδοση του Aσάνζ θα αποτελέσει προηγούμενο που θα καταστρέψει αυτά τα δικαιώματα για πάντα. Θα αλλάξει για πάντα τη Δυτική κοινωνία.

Απλά συλλαμβάνοντας βίαια τον Ασάνζ, έχοντάς τον υπό κράτηση για 9 χρόνια και μη αποκλείοντας τον από το φως του ήλιου, τον καθαρό αέρα και την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη παραβιάσει την επικύρωση των νόμων UNCAT. Μπορεί, επίσης, να μην το έχουν ποτέ νομοθετήσει, εάν το δικαστικό τους σύστημα δεν θα συμμορφωθεί με αυτό.

Το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο συμμορφώνεται με τα αιτήματα των ΗΠΑ δείχνει την ανικανότητά τους να αποφασίσουν δίκαια για τη μοίρα του Ασάνζ . Όλα δείχνουν ότι θα είναι μια δικαστική υπόθεση κρατικής φάρσας. Θα τον παραδώσουν, θα σωπάσει για πάντα και δεν θα μάθουμε τι πραγματικά του συνέβη.

Η απλή πραγματικότητα είναι ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύουν να αφήσουν τον Aσάνζ να σαπίσει αργά στη φυλακή καθώς κυλάει η ζωή του και η υγεία του επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο. Κάθε μέρα ένας νέος νόμος φαίνεται να παραβιάζεται στην περίπτωση αυτή, ορίζοντας ένα πρότυπο από το οποίο καμία χώρα δεν μπορεί να ανακάμψει.


Unity4J Ελλάδα

Ένας συλλογισμός από τον Νιλς Μέλτζερ, Ειδικό Εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για τα Βασανιστήρια και άλλες μορφές Σκληρής, Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας

Γιατί να γίνεται τόσος λόγος για τον Aσάνζ, όταν αμέτρητοι άλλοι βασανίζονται παγκοσμίως; Επειδή αυτό δε γίνεται μόνο για την προστασία του Aσάνζ, αλλά για την παρεμπόδιση ενός προηγουμένου που θα μπορούσε να σφραγίσει τη μοίρα της Δυτικής δημοκρατίας. Από τη στιγμή που το να λες την αλήθεια γίνει έγκλημα, ενώ οι ισχυροί χαίρουν ατιμωρησίας, θα είναι πολύ αργά για να διορθωθεί η πορεία. Θα έχουμε παραδώσει τη φωνή μας στη λογοκρισία και τη μοίρα μας σε ανεξέλεγκτη τυραννία.

Ενωμένοι Αλληλέγγυοι για τον Τζούλιαν Ασάνζ

unity4jgreece@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: